WAT DOET LOWLANDS PARKING?

Lowlands Parking verzorgt medewerkers voor verschillende werkzaamheden op Lowlands. De meeste medewerkers gaan aan de slag als verkeersregelaar op de parkeervelden of bij de Kiss & Ride. Aanmelden bij Lowlands Parking betekent dan ook dat je beschikbaar bent als verkeersregelaar.

Indien het je ook leuk lijkt om bijvoorbeeld te helpen in de keuken of aan de slag wilt in de milieuploeg, kun je dit aangeven in het veld opmerkingen op het aanmeldformulier.

PARKEERVELDEN

Op Lowlands komen dit jaar naar verwachting 60.000 bezoekers. Deze zullen voor een groot deel op donderdag arriveren. Dit betekent dat er rond de 25.000 auto’s moeten worden geparkeerd. Lowlands Parking verzorgt de verkeersregelaars op de parkeervelden. Als verkeersregelaar op de parkeervelden zorg je ervoor dat de verkeersstromen zo soepel mogelijk verlopen door goede aanwijzingen te geven aan de chauffeurs. Dit gebeurt zowel overdag als ‘s nachts. Als het ‘s nachts rustig is, dan hebben de verkeersregelaars ook een controlerende rol en geven eventuele ongeregeldheden door aan de beveiliging.

KISS & RIDE

Naast het regelen van het verkeer op de parkeervelden is het ook de taak van de verkeersregelaars om te zorgen dat de papa’s en de mama’s die kindlief wegbrengen op de Kiss & Ride terecht komen en niet op de parkeerplaatsen. Dit geldt natuurlijk ook andersom! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er geparkeerd wordt op de Kiss & Ride! Als dit wel gebeurt, wordt deze auto weggesleept.

BUS- EN TAXISTANDPLAATS

Op de Bus- en taxistandplaats zorg je als verkeersregelaar dat de bussen en taxi's netjes oplijnen en dat de bezoekers zich binnen de paden en wachtvakken bewegen.

BETAALPOORTJES

De meeste bezoekers van Lowlands hebben direct bij aanschaf van hun festivalticket ook een parkeerticket gekocht. De medewerkers van Lowlands Parking die werken bij de betaalpoortjes scannen deze tickets.

CAMPER CAMPING

Op de Campercamping zorgen de verkeersregelaars ervoor dat de campers en caravans niet lukraak geparkeerd worden, maar dat ze netjes binnen de lijnen worden geplaatst. Zo wordt de hiervoor beschikbare ruimte zo effectief mogelijk gebruikt.

KEUKEN

Lowlands Parking heeft een eigen kookploeg. Iedere dag bereidt de kookploeg drie verse maaltijden voor de medewerkers van Lowlands Parking op de medewerkerscamping. Er is een ochtendkookploeg die zorgt voor het ontbijt en de lunch en een avond-kookploeg die het avondeten verzorgt.

MILIEU

Een festival als Lowlands produceert net zoveel afval als de gemeente Dronten in een heel jaar. Op o.a. de festivalcampings zijn de medewerkers van Lowlands Parking verantwoordelijk voor het ophalen van het vuilnis bij de badhuizen. Dit betekent: voorzichtig door het publiek heen rijden met een bus en zorgen dat iedereen zijn tenen heel houdt. Een leukere klus dan menigeen denkt. De eerste gedachte gaat vaak snel uit naar het prikken van afval, maar dit is niet het geval.

SITE CREW

Iedere dag staat er een sitecrew standby. Dit betekent dat er tussen 07:00 en 16:00 uur en 15:00 en 24:00 uur een ploeg van ca. 6 medewerkers standby staat om bij te springen op de parkeerplaatsen, te helpen bij calamiteiten of ondersteuning te bieden waar dat nodig is.

OPBOUWEN

Medewerkers van Lowlands Parking helpen ook bij het opbouwen van de parkeervelden, Kiss & Ride en Camper Camping. Medewerkers die helpen met opbouwen, werken geen of minder diensten gedurende het festival weekend. Let op: Het werken in de opbouwploeg is fysiek zwaar werk!